לכל המתחרים באיירומן הפוסט הזה במיוחד בשבילכם
היום הכנסתי את האופנוע שלי למוסך, טיפול 24,000. איזה כיף זה שיש הגדרות מדויקות לטיפולים. זה לא שלא הרגשתי שהוא צריך להיכנס לטיפול לפני שבוע שבועיים ובכל זאת החלטתי להמתין שיגיע לכמות הקילומטרים.
במערכת הכי מורכבת והכי חשובה שלנו – המערכת הגופנית, אנחנו מוותרים המון על הטיפול והמנוחה אולי בעיקר כי אין לנו הגדרות מדויקות מתי להכניס את המערכת לטיפול.
כאשר אנחנו מתאמנים, אחרי כל אימון, ובמיוחד אם עצים, האימון פוגע בטווח הקצר בגוף. בזמן האימון, הגוף נדרש למאמצים פיזיולוגיים המטביעים פגיעה ברקמות השונות (שריר, עצם ורקמות חיבור שונות) ומכאן הצורך להתאוששות לאחר האימון. מאמץ גופני, עם כל המשתמע מכך, זהו מצב של הרס ושחיקת הגוף; אך המכונה המופלאה, גוף האדם, מצוידת במערכות החלמה, התאוששות ושיקום. מערכות אלו מתחילות את מלאכת השיקום וההתאוששות מיד לאחר גמר האימון כשאנו נחים, ובעיקר בשנת הלילה העמוקה.
באם לא נקפיד על מנוחה, אנו עלולים להגיע למצב של "אימון יתר״ ובכלל זה למצבים לא רצויים כגון: ירידה בביצועים, הזעה מוגברת, עצבנות, ירידה בחשק להתאמן, סחרחורות, חוסר בתיאבון, חולשה כללית, כאבי שרירים ודופק לא סדיר.
אימון ספורטיבי נעשה כדי שביצועי יום המחר יהיו טובים מביצועי היום הזה. זהו בעצם היסוד המרכזי לשאלה למה להתאמן, ולא להתאמן הרבה. אך אנו צריכים לזכור כי, כאשר אנחנו דורשים מהגוף שלנו לפעול ברמה גבוהה מרמתו הרגילה (אך לא מעבר ליכולתו), הגוף יתאים את יכולותיו כך שרמת ביצוע זו תהפוך להיות רמת התקן החדשה של הספורטאי ומשם היא תעלה כל פעם מחדש. אך אם לא ננוח לא תהייה נקודת הישענות לעלייה מחודשת לאחר הבנייה. סוד ההצלחה בכל תוכנית אימונים הינו האיזון הנכון בין אימון גופני למנוחה והתאוששות, הן בתוך האימון הבודד והן בתוך מסגרת האימונים השנתית.
מנוחה היא לא פספוס אימון היא חלק מהאימון, מנוחה לגוף ולנפש תשמור על האיזון ותשפר את הביצועים.
Comments